Dit jaar word ik 50! Vroeger vond ik iemand van 50 stokoud. Gelukkig voel ik mij niet zo, maar opeens dacht ik wel aan mijn niet bestaande pensioen.

Pensioen, het klinkt nog ver weg! Het is ook niet dat ik overweeg ooit met pensioen te ‘gaan’, want daarvoor houd ik teveel van wat ik doe. Maar als ZZP’er is het wel een ding. De vraag rijst: “kan ik het fysiek over 20 jaar nog aan om evenveel lessen te geven als nu?”

Yoga geven kan ik tot mijn 100ste, maar in welke mate? Is dat dan voldoende om in mijn levensonderhoud te voorzien?

Als yogi probeer ik in vertrouwen te leven. Dit betekent dat als ik luister naar mijn hart en daarnaar handel, ik kan vertrouwen op de wet van de aantrekkingskracht. Daarnaast is het onmogelijk om te weten hoe ons leven er over 20 jaar uitziet. Dat is mede afhankelijk van de keuzes die we dagelijks maken met elkaar.

Corona duwde mij in een bepaalde richting…. Op een docenten platform op Facebook had ik al wat yoga docenten gehoord over online les geven. Het leek me helemaal niets. Ik als digibeet online les geven? Maar ik vond wel dat ik door moest gaan met yoga geven. Juist in deze tijd waarin mensen het het meest nodig hebben.

En zo geschiedde. Toen ik op zoek ging welke opties er dan waren, kwam ik uit bij online live lessen geven. Dit leek me het beste alternatief, omdat ik zo toch nog contact kon hebben met de cursisten.

Op internet zag ik veelvuldig Corine van Zoelen genoemd worden. Zij biedt cursussen aan voor yoga docenten om een online yoga academie te creëren.

En opeens viel alles samen voor mij. Waarom niet investeren in het maken van online yoga lessen, zodat ik een groter publiek kan bereiken? Een mooie kans om zelf vaardiger te worden met alle online uitdagingen, mee gaan met de tijd en tevens mijn antwoord op de vraag: ” kan ik het fysiek over 20 jaar nog aan om evenveel lessen te geven?”.
Want de online pakketten die ik nu maak, kan ik jaren later nog steeds gebruiken.

Zodoende heb ik me ingeschreven voor de cursus. Dit is mijn cadeau aan mezelf voor mijn 50e. Inmiddels heb ik al heel veel geleerd. Over de zakelijke kant van online gaan en over de technische aspecten. Ik heb zelfs al een proef video opgenomen op het strand!

Er komen regelmatig gevoelens van onmacht en frustratie langs, omdat ik het niet snap en alles heel veelt tijd kost om uit te zoeken en aan te leren. Gevolgd door momenten van blijdschap en enthousiasme als dan weer iets lukt.

Het heeft me nu al heel veel opgeleverd. Geduld met mezelf, tevreden zijn over mijn vorderingen en mijn tempo hierin, het creatieve proces de ruimte geven, tijd nemen die nodig is en vertrouwen dat ik het kan. Dat het universum vóór mij werkt en niet tegen mij. En natuurlijk de enthousiaste en hartverwarmende reacties van mijn cursisten die blij zijn dat ze toch nog les kunnen krijgen. En juist door het online gaan, kunnen de mensen die ver weg wonen nu ook mijn lessen volgen! En zoals mijn coach altijd zegt: Het universum brengt ook de plus aan de oppervlakte in een min situatie. En op deze manier is er Win-Win-Win voor iedereen!

 

close
Ontvang een gratis Audio met yoga oefening ter ontspanning van de onderrug en schrijf je in voor de nieuwsbrief, waarin je maandelijks op de hoogte wordt gehouden over mijn yogalessen en -retreats

We zullen geen SPAM versturen lees de privacy policy voor meer info.