Home / Over Els

Over Els

Geboren (1970) en nog steeds woonachtig in Domburg

Tijdens mijn 2-jarige wereldreis ben ik in contact gekomen met yoga en meditatie.
In India volgde ik de 10-daagse Vipassana meditatie retraite en diverse yoga lessen.
Bij thuiskomst in Nederland ben ik verder gegaan met uitbreiding van yoga en aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Dit heeft mij meer en meer balans, ontspanning, kracht en vreugde in het leven gebracht. Mijn eigen ervaringen met yoga en meditatie wil ik daarom graag delen met iedereen die daar open voor staat en van daaruit ben ik YOGA DOMBURG gestart.


Yoga is voor mij van onschatbare waarde. Het brengt me bij de zachtheid, rust en ontspanning in mezelf. Met iedere uitademing lost spanning op, met iedere inademing voel ik meer ruimte en energie. Het is mijn passie om deze vorm van yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Het gaat er vooral niet om of je lenig bent of mooi in een houding kunt staan. Het gaat om jou en de mogelijkheid jezelf steeds een beetje beter te leren kennen. Met daarbij je lichaam, geest en energie in balans te brengen.

Voor mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling heb ik mijn vaste coach Karen van de Velde. Haar ben ik zeer dankbaar voor het helder krijgen van mijn levenslessen. Haar aangereikte adviezen en effectieve methodes zijn voor mij heel leerzaam en helend.

Wat je kan verwachten in de lessen

 • Professionaliteit en internationale ervaring
 • Een fijne sfeer en een down-to-earth benadering
 • Persoonlijke betrokkenheid
 • Afwisseling en luchtigheid
 • Verminderen van spanning
 • Energie om op te laden
 • Een momentje voor jezelf
 • Letterlijk “op adem” komen
 • Verbetering van lichaamshouding
 • Vergroten van de beweeglijkheid en soepelheid van lichaam en geest
 • Vermindering van angsten
 • Motivatie

Een yoga les geeft

 • Positief effect op o.a.slapen-bloeddruk-bloedcirculatie-rugklachten-stress gerelateerde klachten
 • Meer rust en helderheid in je hoofd
 • Verbondenheid met jezelf
 • Diepe ontspanning
 • Een gevoel van blijdschap en dankbaarheid
 • Meer levenslust, energie en motivatie
 • Ruimte in lijf en leden
 • Balans

Opleidingen en bijscholingen

 • Hatha yoga docent (VYN erkend) bij de Yoga Academie Nederland in Amsterdam.
 • Kashmir Yoga bij Koos Zondervan
 • Yoga Therapie en Yoga en Ayurveda bij Mukunda Stiles
 • Kinderyoga bij Helen Purperhart
 • Hart Flow Yoga bij Alberto Paganini
 • Critical Alignment Yoga bij Gert van Leeuwen.
Els Dourleijn

Yoga filosofie

Yoga is voor mij een levenswijze. Het is mijn intentie om zo bewust mogelijk te leven en te kijken waar dit nog beter kan. Hierbij geniet ik van het leven op een zo eerlijk mogelijke manier. Ik eet plantaardig en zoveel mogelijk biologisch, uit zorg voor mezelf, de dieren  en onze planeet. De yoga dagen en weken bied ik met overheerlijke plantaardige voeding aan. Het ondersteunt de yoga beoefening en het ontgift het lichaam. Iedereen die ervoor open staat om dit eens uit te proberen is van harte welkom. En als je al plantaardig eet, kun je zo aanschuiven!

Mantra zingen met harmonium

In 2016 volgde ik een aantal lessen in mantra zingen met harmonium bij Marc Citroen in Brugge. Tijdens de yoga weken en soms ook in de weekenden starten we de les met één of meerdere mantra’s. Het verdiept de yoga beoefening en het geeft een gevoel van verbondenheid. Ik vind het heerlijk om dit ‘live’ te kunnen doen.

Reizen en natuur

De wereld is ongekend mooi. Net als yoga is reizen één van mijn grote passies. Die twee passies heb ik samengebracht in de vorm van yoga retreats. Op locaties in prachtige natuurgebieden is de verbinding met jezelf makkelijker en vaak ook krachtiger. Even uit het dagelijks leven stappen en je onderdompelen in yoga en meditatie kan zeer verfrissend en helend werken. De verandering van omgeving geeft vaak een nieuw perspectief en hernieuwde energie.

Hatha Yoga

Er zijn tegenwoordig veel verschillende yoga vormen. Ik geef hatha yoga verweven met inzichten en technieken uit deze tijd. Yoga ontspant het lichaam en brengt de spieren op de juiste spanning terug. Hiervoor worden fysieke oefeningen/houdingen in combinatie met de ademhaling gebruikt. Yoga brengt je naar binnen en dat geeft rust, ruimte en helderheid.

In de lessen krijg je alle tijd om te (leren) voelen hoe je lichaam reageert op een yogaoefening (asana) of ademhalingsoefeningen (Pranayama). De stand en functie van de wervelkolom is cruciaal. Veel mensen ervaren rugpijn, al dan niet in combinatie met een verkeerde lichaamshouding. Door te werken met yoga attributen, zoals een ‘stripje’ en een ‘rug-rolletje’, ontspan je de houdingsspieren efficiënt en komt de wervelkolom weer in de juiste stand te staan.

In sommige gebieden van het lichaam zit (onbewust) veel spanning opgeslagen. Hierdoor kunnen stijfheid en bepaalde klachten ontstaan. Als je die spanning loslaat, ervaar je meer ruimte en meer beweeglijkheid. Dit komt zowel het lichaam als de geest ten goede.

Locaties

YOGA DOMBURG is inmiddels actief in Domburg, Heinkenszand en vanaf januari 2019 ook in Sint Laurens.

In de zomermaanden juli en augustus zijn er lessen op het strand in Domburg. Daarnaast geef ik privélessen voor mensen die extra aandacht en begeleiding wensen. Ook is het mogelijk af te spreken voor groepen op locatie.

Voor wie?

De lessen zijn afwisselend en worden afgestemd op zowel beginners als gevorderden. De groepslessen zijn geschikt voor iedereen die in redelijke gezondheid verkeert en yoga onderdeel wil maken van zijn/haar leven. Yoga kun je tot op hoge leeftijd blijven doen.

Heb je echter gezondheidsklachten of ben je beginner boven de 60 jaar, dan is lichte yoga of privéles in eerste instantie aan te bevelen.

Hoog sensitieve personen en mensen met stress, ademhalingsklachten, angsten, rugklachten enz.. hebben erg veel baat bij de yogalessen.

In onze prestatiegerichte maatschappij is yoga letterlijk een verademing.

Yoga gaat om “ont-moeten”, zonder verwachtingen, zonder prestaties je eigen gevoel en beleving verkennen. Van daaruit zoek je naar jouw eigen weg, jouw eigen kracht.

Je kunt dan ook het beste eerst minimaal 5 -10 yogalessen volgen om te kunnen beoordelen of yoga iets voor jou is. Zeker in het begin is geduld en doorzettingsvermogen nodig, want patronen die je in je hele leven hebt aangeleerd zijn niet zomaar te veranderen. Voel je als een kind dat zijn/haar lichaam opnieuw ontdekt, vol verwondering over iedere stap die het neemt, heel bewust aanwezig in het huidige moment.

Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd eerst een arts.

Yogalessen

De yogalessen worden door Els Dourleijn gegeven en onderscheiden zich door hun rust,  zachtheid en diepgang. Iedereen vindt erin wat hij of zij nodig heeft.

Agenda

Yoga Domburg organiseert naast haar reguliere lesaanbod regelmatig retreats, yogareizen en workshops in binnen- en buitenland.

Ik spam niet! Lees mijn privacybeleid voor meer info.

Audio oefening

Ik ontvang graag de audio met gratis yoga oefening en de maandelijkse nieuwsbrief waarvoor ik me ten alle tijde kan afmelden.

close
Yoga Domburg - Yoga vanuit het hart
Ontvang een gratis Audio met yoga oefening ter ontspanning van de onderrug en schrijf je in voor de nieuwsbrief, waarin je maandelijks op de hoogte wordt gehouden over mijn yogalessen en -retreats

We zullen geen SPAM versturen lees de privacy policy voor meer info.