Regelmatig hoor ik vooral vrouwen zeggen dat ze liever iets actievers doen, want yoga zou te passief zijn. Laatst ontmoette ik een vrouw van middelbare leeftijd die zichzelf twee privé lessen gunde in haar vakantie. Ze vertelde dat ze een drukke baan had waarvoor ze voorheen veel moest reizen, maar nu door de maatregelen alles vanachter de computer moest regelen. Daardoor had ze korte tijd last van haar schouder gehad, maar dat was nu over zei ze, door ergonomische aanpassingen aan haar werkplek thuis. Ook haar gezin met 2 net volwassen geworden kinderen vroeg nogal wat aandacht.

Thuis deed ze middels youtube filmpjes regelmatig yoga oefeningen. Tijdens de privé les met de yoga strip om de wervelkolom te ontspannen kwam ze erachter dat haar schouder toch niet helemaal hersteld was. En ze had moeite om haar gedachten tot rust te brengen.

Eenmaal thuis na de eerste les voelde ze zich erg moe en had ze een hele lange nacht doorgeslapen. Ze schrok ervan hoe moe ze zich eigenlijk voelde en was verbaasd hoeveel de les teweeg had gebracht ondanks het feit dat ze voor haar gevoel niet zoveel gedaan had.

Aan het eind van de tweede les lukte het haar om haar gedachten tot rust te brengen. Ze dacht even niet aan boodschappenlijstjes en andere zaken. Het werd rustig in haar hoofd en lichaam. Ook na deze les had ze weer een hele lange nacht goed geslapen.

Hoe waardevol yoga is voor de drukke mens van deze tijd, die zo veel veranderingen te verwerken krijgt, is niet in woorden uit te drukken. Je kunt het alleen ervaren.

Juist in je vakantie is er ruimte om de vermoeidheid toe te laten en jezelf te helpen dieper te ontspannen. Zodat je daarna weer opgeladen het werk kunt hervatten en yoga dan kunt doen ter onderhoud van je gezondheid.

Je kunt nu beter tijd en geld besteden aan je gezondheid, dan dat je later geld en tijd kwijt bent aan ziek zijn.

close
Ontvang een gratis Audio met yoga oefening ter ontspanning van de onderrug en schrijf je in voor de nieuwsbrief, waarin je maandelijks op de hoogte wordt gehouden over mijn yogalessen en -retreats

We zullen geen SPAM versturen lees de privacy policy voor meer info.